Zapraszamy na nową odsłonę forum
Prosimy nie zakładać nowych wątków ani nie odpowiadać na istniejące
gdyż dotychczasowa wersja zostanie zlikwidowana.
Wejdź na nowe forum
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Jabbinsky
|
Napisane: środa, 14 wrz 2016, 15:20 |
|
Pojazd: VL125
|
Witam, posiadam motocykl daelim daystar 125cc z 2001roku. Ostatnio coś się popsuło z zapłonem, nie wiem co ale w tych maszynach lubią padać cewki zasilające moduł (są dwie) stąd też moje pytania: - czy oryginalna cewka zapłonowa może być wykorzystana zarówno w DC-CDI jak i AC-CDI? Czy muszę jakąś specjalną kupić? - cewki które jeszcze coś tam napięcia produkują chcę zaprzegnac do ładowania aku, łącznie miałbym wtedy 8 cewek, czy jest sens czy może lepiej spiąć je rezystorem do masy? - chyba będę potrzebował przetwornicy, jeśli tak to jakiej? - świeca wytrzyma silniejszą iskre? Obecnie jest NGK Cr8eh9 - skąd wiedzieć jaki moduł kupić? wyprzedzenie zapłonu wynosi albo 8stopni albo 28, niezbyt rozumiem ale tak właśnie mam w serwisowce napisane. Nie jestem kompletnym laikiem, niektóre rzeczy wiem. Przepraszam za natłok pytań ale to jedyne miejsce gdzie mogę fachową pomoc na takie tematy dostać. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|